Jong Leren Eten in Overijssel
Jong Leren Eten is een programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken. In de periode 2017 t/m 2020 willen zij kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken. Het programma Jong Leren Eten begeeft zich op het snijvlak van gezondheidseducatie, boerderijeducatie en natuur- en milieueducatie.
In Overijssel zijn twee Jong Leren Eten makelaars actief: Alma Streefkerk (Natuur en Milieu Overijssel) en Wietske Huismans (GGD IJsselland). Zij werken vanuit het duurzaamheidsdomein en het gezondheidsdomein met elkaar samen. Zij fungeren als aanjager, stimulator en wegwijzer in de vele bestaande ondersteuningsmogelijkheden en aanbod. De makelaars verbinden vraag en aanbod en stemmen af tussen de verschillende partijen in een bepaalde regio.